Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dimecres, de març 02, 2005

El Govern del PP homenatja destacats franquistes

Durant l'acte institucional de celebració del Dia de Balears, el Govern de Jaume Matas va lliurar el premi Ramon Llull a més de 30 persones i la Medalla d'Or de la Comunitat a dos mes. Entre els guardonats hi havia una dotzena de menorquins, entre els quals destacaven tres ex-alcaldes franquistes. D'una banda, Gabriel Seguí (alcalde de Maó entre 1962 i 1971) i José Maria de Olivar Despujol (alcalde de Ciutadella per les mateixes dates) varen rebre el Ramon Llull. En el cas de Rafael Timoner, alcalde Maó del 1971 al 1974, li va ser concedida a títol pòstum la Medalla d'Or, la màxima distinció que dóna el Govern.
Desconeixem si la motivació del Govern del PP per donar-li a aquest últim una condecoració més important que als altres dos té a veure amb el fet d'haver ocupat un càrrec més alt dins el règim, en aquest cas el de "Procurador" de les Cortes franquistes.

2 Comments:

Blogger Eivissa Confidencial said...

Val a dir que ens consta que aquesta "anècdota" sí que s'ha comentat a la Ser.

2/3/05 1:26 p. m.  
Blogger Eivissa Confidencial said...

EC per descomptat s'ha molestat en saber el currículum d'aquestes persones abans de donar a conèixer els aspectes que el Govern del PP no havia difós.
L'única (des)qualificació que feim és explicar un fet cert i incontrovertit: aquestes tres persones varen fer carrera política durant el franquisme.
En cap moment hem tengut dubtes que són persones apreciades almenys per una part dels menorquins. Però els elogis ja es varen poder llegir a la premsa oficial de Menorca.

3/3/05 11:43 a. m.  

Afegeix un comentari

<< Home