Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

divendres, de març 04, 2005

Matutes continua desfent-se dels hotels...

S'explica una anècdota molt il·lustrativa de la fe d'alguns eivissencs en Abel Matutes. Es tracta d'una conversa qualsevol en què un conta a un altre que en Matutes ha venut un hotel, o es refereix a un hotel que abans era seu i ja no ho és. La reacció de l'interlocutor és contundent: admet haver sentit el "rumor" però diu que "no és cert que Matutes s'hagi desfet de cap hotel". No es basa en cap informació concreta, sinó en què "Matutes no ho faria mai això". Se suposa que perquè sempre ha fet el millor per Eivissa i els eivissencs, i és impensable que els abandoni. Tot això per acabar reconeixent que "si fos veritat" seria un desastre i un mal auguri de proporcions enormes.
Ens ha paregut que l'anècdota contextualitza molt bé la notícia dels darrers moviments del polític empresari. Segons diuen, recentment s'ha desfet de la seua part d'un altre establiment hoteler a Eivissa. Es tracta (si la nostra informació és correcta) del Club Bahamas de Platja d'en Bossa. Allò que també és significatiu és que no l'hauria venut per invertir en un altre sector sinó que l'hauria canviat per la part que no tenia d'un altre hotel a l'illa italiana de Sicília.
Coincidint amb una baixada poc explicada del número de turistes alemanys, Matutes ha invertit recentment al macrotouroperador TUI. S'haurà de veure si l'operació té cap efecte en el nombre de visitants alemanys o simplement repercuteix a les butxaques de l'empresari, vist que el negoci turístic el fan cada vegada més els touroperadors i menys els hotelers.