Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dijous, de desembre 02, 2004

Del camp de golf a la comissió de l'Estatut

Ben aviat començaran els treballs de la comissió assesora que ha de fer els treballs inicials de la reforma de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears. D'entre els integrants d'aquesta comissió destaca la persona de Bartomeu Colom, professor de Dret Administratiu, que se suposa que representa la sensibilitat més nacionalista i proteccionista. A Eivissa, però, se'l recorda també com a autor de l'informe jurídic que va emetre, a petició de l'Ajuntament de Sant Josep, per legitimar la concessió de la llicència del camp de golf de Cala d'Hort el 1998. No ens consta que aquest siga un mèrit que els qui l'han proposat hagin tengut en compte.
Donats els dubtes jurídics que es varen presentar en aquell moment, es considera que l'informe del professor Colom va ser la peça decisiva que va decantar la balança a favor dels promotors del projecte, i potser fins i tot va contribuir al naufragi posterior del contenciós que va interposar l'oposició progressista.
Hom encara recorda la indignació que va causar en alguns cercles eivissencs el fet que una persona de la seua sensibilitat política prestàs els seus serveis a una caua semblant. A dia d'avui encara pareix que no està del tot oblidat.