Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dimecres, de juny 08, 2005

El Ministeri coincideix amb el GEN sobre la LECO

Segons podem llegir a Diario de Mallorca, el Ministeri de Medi Ambient coincideix amb el GEN en què la LECO pot ser inconstitucional. Els ecologistes eivissencs ho varen denunciar fa uns dies, i ara hem sabut que els informes dels tècnics ministerials arriben a una conclusió semblant. El punt més discutible pareix que és la subordinació dels plans de protecció (els coneguts PORNs) a la normativa urbanísitica, fet que pot entrar en conflicte amb la legislació bàsica de l'Estat. També es refereix a les restriccions que la LECO imposa a la norma de preferència de les administracions per adquirir finques privades en zones protegides.
Crítica a la derogació del parc de Cala d'Hort
L'informe del Ministeri de Medi Ambient, fet públic a partir d'una iniciativa d'EU, també fa referència al parc de Cala d'Hort. Diu literalment que "no existen razones de índole científica o técnica que avalen y justifiquen la descatalogación del parque natural, la cual si llegara a producirse privaría al importante elenco de valores ecológicos que alberga de una protección más completa, detallada y efectiva que la que disfruta por estar incluido en la Red Natural 2000".
Sempre ens ha cridat l'atenció l'aparent incoherència dels criteris que s'utilitzen per decidir que una cosa és notícia a Mallorca i no a Eivissa. En aquest cas, és evident que la posició del Ministeri sobre Cala d'Hort mereixia més cobertura de la premsa local.

1 Comments:

Blogger Eivissa Confidencial said...

Els comentaris segueixen desactivats, però ben aviat tendrem la solució definitiva. Agraïm la vostra paciència.

8/6/05 9:01 a. m.  

Afegeix un comentari

<< Home