Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dimecres, de març 30, 2005

Stella Matutes, especialista en informació privilegiada

Repassant els currículums dels consellers del PP es troben algunes curiositats. Per exemple, que José Torres (conseller d'Urbanisme i Turisme) compta entre els seus mèrits l'haver estat "Vicepresident 1r de la Federació de Karate de les Illes Balears". D’altra banda, Vicent Serra, aquell que es considera generalment com el més qualificat per la feina que fa és l'únic que té el currículum en blanc.
Però l'autèntica perla és sens dubte al currículum de Stella Matutes. Resulta que entre els destacats de la seua formació acadèmica hi inclou un seminari de formació complementària sobre ús d'informació privilegiada (insider trading) impartit per la Universidad Pontificia Comillas (coneguda també com ICADE, que és més neutre). Segurament hi haurà qui trobarà que s’escau bastant amb la persona que està constantment al centre de la polèmica per la confusió entre els interessos empresarials de la seua família i la gestió del Consell.

17 Comments:

Anonymous Anònim said...

Alguien necesita lecciones de Economía.

Antes de hablar, siempre es bueno informarse. Inisder Trading se aplica cuando cualquier persona vende o mueve acciones de su empresa, majete. Es decir, información legal. Por ejemplo, la venta por parte de un socio institucional de su participación en una sociedad.

Igualmente, dudo de que el Urbanismo sea lo vuestro tampoco.

30/3/05 8:11 a. m.  
Blogger Eivissa Confidencial said...

Insider trading:
"Tráfico de información confidencial o privilegiada. Uso de esta información para beneficio propio."

Y en inglés (supongo que tambien nos podrás dar lecciones):

"insider trading"
n.
The illegal buying or selling of securities on the basis of information that is unavailable to the public.

30/3/05 9:04 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Pozi que puedo darte lecciones, mira por donde.

Primer resultado de Google (mira que cuesta poco mirar las cosas). Es la página de la SEC (securite exchange comsion, la máxima institución yankee en el tema, lo que vendría a ser la CNMV española). Y allí leemos lo siguiente (sabes inglés o tampoco?):

"Insider trading" is a term that most investors have heard and usually associate with illegal conduct. But the term actually includes both legal and illegal conduct. The legal version is when corporate insiders—officers, directors, and employees—buy and sell stock in their own companies"

Pero si prefieres seguir pensando que en Icade enseñan como asignatura a estafar en bolsa, pues adelante majete. Señor, señor. Este tema, el de los currículms, está ya muy manido, por cierto.

30/3/05 9:14 a. m.  
Blogger Eivissa Confidencial said...

Si prestes atenció al que hem publicat, veuràs que parla de "informació privilegiada". M'imagin que d'això es tracta també quan parlam de propietaris o directius que mouen accions. El teu matís és que no necessàriament és una cosa ilegal? En això la notícia no hi entra. I el nostre matís posterior és que no sempre és legal, com pareixia deduir-se del teu comentari primer.

30/3/05 10:12 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Bueno, quizá sea más rápido reconocer que la habéis cagado, pero creo que eso es complicado en vosotros. Puestos a decir, puedes comentar también que Stella estudió inglés, o que Pera Palau tiene un diploma en macramé. No es ilegal, pero es comentar por comentar.

Anda que...

30/3/05 10:20 a. m.  
Blogger Eivissa Confidencial said...

No sé que vol dir haver-la "cagado". Ara resultarà que no és veritat que Stella Matutes va fer un seminari sobre la importància del "insider trading". Nosaltres ho hem traduït correctament per "ús d'informació privilegiada", sense entrar en qüestions sobre la seua legalitat.

És fàcil suposar que el seminari, al que no hem tengut el privilegi d'assitir, devia explicar (entre d'altres coses) els casos en què és legal i els casos en què es delicte.

30/3/05 10:32 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Ok entonces. No necesitáis clases de Economía, sino de Periodismo, algo que ya sabemos la mayoría de los que leemos esta página.

Esto no es informar, como dices, sino sugerir: "Segurament hi haurà qui trobarà que s’escau bastant amb la persona que està constantment al centre de la polèmica per la confusió entre els interessos empresarials de la seua família i la gestió del Consell."

Ahora, id a enseñar Urbanismo a los periodistas, que nosotros haremos lo propio con vosotros.

30/3/05 10:48 a. m.  
Blogger Eivissa Confidencial said...

Eivissa Confidencial és una iniciativa tan modesta que considera que qualsevol aportació dels lectors l'enriqueix. Per això tothom pot dir-hi la seua, encara que sigui per desqualificar la nostra feina.

Per cert, ens podries dir qui representa que és "nosotros"?

30/3/05 11:00 a. m.  
Anonymous Anònim said...

"nosotros" es como me refiero cariñosamente a la pareja que formamos yo y tu madre.

30/3/05 11:44 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Pareix mentida que els de EC caigueu en provocacions tan estúpides. És evident que el curset en qüestió pot ensenyar el que és il.legal i el que no (com els estudiants de Dret), ara bé és un curs que deu donar coneixements molt "interessants" per aplicar-los a la vida diària.

30/3/05 11:58 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Jo crec que ho entès an es primer missatge. Es tracta de no sé que amb sa propia empresa i un "socio institucional".

O siga, un curs per gestionar ses institucions com si fossin una empresa més des grup Matutes. Això sí, tot legal!!

30/3/05 12:11 p. m.  
Blogger Eivissa Confidencial said...

Sempre és una bona opció no entrar en el joc de provocacions. Però de vegades s'aclareixen coses. En aquest cas, amb el darrer missatge ha quedat retratada.

30/3/05 1:26 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Sols llegint el sicari que envien per defensar l'honor de la consellera, ja em puc imaginar la talla moral que gasten.

Aquest equip de govern del Partit Popular és mediocre fins a la màxima expressió. Res de bon en podem esperar!

30/3/05 11:31 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Clar, mesquinets...pobrets els d´Eivissa Confidencial i acòlits que han set insultats pels "fatxes". Com és possible que aquests fatxes descarats es fiquin contra una pàgina tan imparcial, tan neutral en els seus plantejaments, que mai prèn partit en contra del PP, i que a més respecta tan escropolosament les regles del periodisme ? Ai, perdó, m´oblidava que Eivissa Confidencial està subvencionada per l´IB Salut per afavorir la salut mental dels de la secta (quina intervenció mes assenyada d´un altre lector), de manera que es puguin desfogar a gust dels seus traumes i rancúnies personals. I lo bé que us ho passau?

31/3/05 4:22 p. m.  
Blogger Eivissa Confidencial said...

No acaba de concordar el que es diu amb el que es fa. En aquest sentit ens agradaria saber si les persones que menyspreen aquesta pàgina i els seus lectors són els mateixos que fan circular fotocòpies del que publicam. En concret, per la seu d'algun partit important.

31/3/05 9:13 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Aquest dream team que tenim al Consell supera a qualsevol altre, fins i tot del PP. Quin pais

5/4/05 12:29 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Ja ho dic jo! OLP! Organitzats per fer Llei Pagesa!!

9/4/05 2:07 p. m.  

Afegeix un comentari

<< Home