Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dimecres, de desembre 15, 2004

Ocultacions, tergiversacions i notícies inventades

Donat que els crítics del nou PGOU de Vila tenen la portada i la pàgina 3 dels diaris, ens pertoca a nosaltres fer-nos ressò de fets certs i arguments raonables dels seus partidaris quan són silenciats. És la nostra (modesta) contribució al pluralisme informatiu, amb independència de les idees personals dels que feim Eivissa Confidencial.
Diario de Ibiza i Última Hora ignoren la patinada del PP
Ha quedat demostrat que no és cert que la franja urbana d'es Prat de ses Monges siga una novetat de la darrera versió del PGOU: res no ha canviat des que es va sotmetre a exposició pública. Això era un argument important del PP i va ser reproduït pels diaris de dilluns. I encara és hora que Diario de Ibiza o Última Hora rectifiquin aquesta informació. Només El Mundo feia una referència molt de passada, en boca de Pedro Campillo, a les raons per les quals no és cert el que s'ha publicat.
En canvi, la notícia de Diario de Ibiza sobre la roda de premsa tergiversa les declaracions de l'equip de govern sobre això, quan diu "Aunque el Pacto proclamó que «Virtudes Marí miente cuando dice que se van a recalificar 26.000 metros cuadrados de ses Feixes de Talamanca», luego admitieron este hecho". En veritat el tema és que Virtudes Marí va mentir sobre la suposada requalificació i el fet que l'equip de govern admeti que sempre hi ha hagut aquella franja urbana no dóna la raó a la regidora ni als periodistes que han muntat l'escàndol.
I Joan Lluís Ferrer s'inventa la indignació d'ERC
Fonts properes al partit asseguren que els presents a la reunió d'ERC d'aquest dilluns no varen notar en cap moment la suposada indignació del seu president que cita Diario de Ibiza. De fet, pel que sembla Josep Antoni Prats va constatar tot d'una que no hi havia res de nou sobre el PGOU que ell coneixia i que per tant la bomba del PP no era tal. A més, Eivissa Confidencial ha pogut confirmar que en tot cas el president d'ERC no va arribar a parlar mai amb el periodista sobre aquest tema.

1 Comments:

Blogger Eivissa Confidencial said...

És evident que només els diaris, que són llegits per milers de persones, tenen la capaciat d'amagar i manipular la informació. Però atribuir-nos a nosaltres la mateixa capacitat de manipulació amb només alguns centenars de lectors és absurd, i seria directament imbècil per part nostra pensar que la tenim. La nostra intenció és una altra, com ja queda clar en la introducció de la notícia.

16/12/04 11:45 a. m.  

Afegeix un comentari

<< Home