Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

divendres, de setembre 17, 2004

La transformació de Joan Marí Tur

El protagonisme polític de Joan Marí Tur, Botja, està arribant als seus màxims històrics. Això no vol dir que no hagi estat sempre molt alt històricament. Però fa 10 anys el protagonisme d'en Botja era eminentment fotogràfic. Era un dels polítics que sortia més als diaris, encara que només fos repartint bunyols, inaugurant exposicions o presentant la restauració de monuments. En aquell temps, també se'l considerava el màxim exponent del PP moderat, eivissenquista i amable.
Alguna cosa va passar que el va transformar. Tant pot ser el poder que té ara, com el temps que no en va tenir mica. En tot cas, ara el seu protagonisme és més polític. Com a portaveu del Consell, surt als diaris per fotre llenya a l'oposició i a qui es posi per enmig, per defendre l'indefensable, o simplement per explicar els acords del Consell Executiu. També es prodiga en articles d'opinió, típicament de resposta a les crítiques contra el PP (si bé les males llengües diuen que qui els escriu és el cap de premsa, i ell es limita a signar-los). En definitiva, ara pareix de l'ala dura del PP: superb, arrogant, quan no insultant. I qualsevol cosa menys moderat o centrista.
Conten que un que va atrevir-se a posar això de manifest en una carta al diari (que venia a dir que se sentia defraudat i que enyorava el Botja d'abans), va rebre una sorprenent visita del mateix Marí Tur a ca seua o a la feina. Tot indica que la persona en qüestió i en Botja es coneixen personalment, i que la carta va afectar bastant al conseller. No se sap exactament si la visita era per a amonestar-lo o intentar-lo convèncer que no es mereixia la crítica, però pareix que no el va trobar. El que no hem pogut sebre és si va tornar-ho a intentar.

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

Aquest bípede, i quan pot quadrupede, no ha canviat, el que passa es que poc a poc se'l va coneixent més

26/9/04 12:07 p. m.  

Afegeix un comentari

<< Home