Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dimecres, de febrer 02, 2005

Segueix l'embolic amb les dades del PGOU de Vila

Diverses persones i entitats, començant per l'arquitecta municipal, han denunciat reiteradament que el sostre de població previst al nou PGOU de Vila està mal calculat. De fet, pareix que cap font de l'Ajuntament o l'equip de govern ha sabut donar una explicació convincent sobre les dades. Ens expliquen per situar les coses que les DOT reduïren només sòl urbanitzable. Per tant la reducció del sostre de població va ser idèntica a la capacitat del sòl desclassificat (en aquest cas uns 8.000 habitants).
En canvi, el nou PGOU redueix els volums d'edificació per a tot el terme municipal, inclòs el sòl urbà. És a dir, el sostre de població podria ser teòricament rebaixat en una quantitat molt superior a les 3.000 places del sòl desclassificat. Tanmateix la reducció fins a 87.000 persones és inversemblant si es té en compte que a moltes zones es respecten les edificabilitats del Pla antic. Conseqüentment, hem de concloure que les dades del sostre de població efectivament deuen estar equivocades.
A la taula següent, que explica la situació actual dels sòls urbanitzables del 1987, es pot veure també que els percentatges de sòl urbà i sòl rústic són correctes, malgrat que el GEN va dir que estaven malament.

Reclassificacions de sòl al PGOU

1 Comments:

Blogger Eivissa Confidencial said...

Hem vist una aportació al debat sobre el PGOU de Vila que per estar en una notícia antiga presumiblement hauria tengut pocs lectors. La copiam aquí perquè l'esforç de la persona que l'ha escrit segurament mereix més lectors.
EC

jordier said...

A veure eivissenc, no siguis tan "papista":

Una proposta en positiu, de bon rotllo:

1-Per què no es fa una sola UA (unitat d'actuació) incloguent la UA13 (es Pratet) i es concentren allí els drets edificatoris, tal i com s'havia acordat amb el Consell i fet públic la passada legislatura?
Te faré la pregunta a la contra: Per què s'ha deixat fora de la UA (unitat d'actuació) del Prat de Vila el sector des Pratet?

2-Per què es lleva un solar per a escoles al centre de Vila (Sa Graduada) i se'n crea un altre de nou a es Pratet? La resposta no és que es trasllada al c/ Vicent Serra, perquè:
La mateixa pregunta a la contra: Si no es llevàs el solar per a equipament educatiu de sa Graduada, es mantingués el del c/ Vicent Serra, faria falta el de la zona des Pratet?

3-Per què es requalifica un sector (el sector 6) desclassificat per les DOT? Te contestaré, si m'ho permets: perquè darrere hi ha Matutes, així de clar.
Les DOT de Matas, efectivament tenien poc mèrit en el seu moment. La desgràcia és que els moments que vivim les han fet bones.

4-Per què es vol dedicar per a zona verda un lloc ja degradat i encimentat com és la plaça de bous i es vol encimentar una zona humida com és el Prat de Vila que a més a més està just davora? Crec que aquesta pregunta ja l'he llegit a algún lloc.

5-A mí, el que no en sapiguen més, no em serveix de consol. Els del PP són corruptes per naturalesa, si, I?.

6-Per què es parla tan de construir VPO (habitatges de protecció oficial) quan Dalt Vila,la Marina i sa Penya estàn degradant-se?
Per què no un programa de rehabilitació i rendes baixes?

7-Per què no es promou que serveis com es Jutjats o Delegació del Govern, en lloc de construir nous edificis, es comprin i rehabilitin antics palaus de Dalt Vila, a l'estil del que es va fer amb el Col·legi d'arquitectes en lloc de tirar avall sa Graduada per mor del projecte VILA CENTRE?

8-Per què s'ha de tirar sa Graduada? La resposta de que total, el col·legi es trasllada a c/ Vicent Serra no val pels motius que he exposat més amunt.

Vols més propostes en positiu? Trobes que alguna té sentit?
Polítics poc preparats i sense les idees clares, camí obert als corruptes i especuladors. I sí, efectivament, els del PP són molt pitjors i jo no vull que tornin a guanyar el 2007.I?

5/2/05 2:11 p. m.  

Afegeix un comentari

<< Home