La reforma de l'Estatut, pràcticament clandestina
Vist el rebombori que s'està produint a nivell estatal amb els canvis del sistema autonòmic, crida l'atenció la nul·la atenció que rep la reforma del nostre Estatut a la premsa local. Les iniciatives impulsades principalment des de Catalunya i el País Basc s'han mimetitzat per d'altres governs autonòmics, entre ells el de Jaume Matas. Però és inqüestionable que aquí el procés, que lidera un "comitè de savis", no se'l pren ningú seriosament, almenys de moment.
Potser una explicació d'aquesta falta d'interès és la falta de base social del projecte balear, encara que és precisament a l'Estatut on s'articulen les relacions de poder entre les illes. En aquest sentit, la reforma del text legal podria ser una oportunitat per posar damunt la taula les disfuncions i els greuges de la relació de les Pitiüses amb Mallorca. Per això mateix el fet que ningú en parli és bastant incomprensible.
Aquests dies el comitè d'assessors ha parlat del règim de llengües oficials, un tema que també pareixia que interessava a la gent. Ara que ja torna a governar el PP, però, pareix que només a El Mundo i algun diari mallorquí en parlen.
3 Comments:
Segurament algú haurà vist que Diario de Ibiza parla avui del tema de la llengua. No sé si quedam nosaltres pitjor per fer judicis abans d'hora o ells per publicar notícies de fa dos o tres dies com si fossin noves.
En tot cas, segueix essent cert que el tema no té cap tipus de presència als mitjans que siga de collita local o amb un enfocament estrictament eivissenc.
Aquesta reunió de la que parla avui Diario de Ibiza, i de la que ja havien donat informació altres diaris abans es va fer fa un parell de dies. Agradi o no, les coses passen quan passen, no quan "Es Diari" diu que passen.
Crec que ens podem remetre sense més al primer comentari.
Afegeix un comentari
<< Home