Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

divendres, de gener 28, 2005

El nou bisbe d’Eivissa, "un funcionari anticatalà"

És evident que les previsions de les que es va fer ressò Eivissa Confidencial s’acabaren confirmant amb el nomenament de Vicente Juan Segura com a nou bisbe d'Eivissa. A Catalunya s'ha seguit amb interès aquest nomenament perquè, segons diu Tribuna Catalana,"es converteix en un altre perill per al futur de l’Església catalana, ja que tradicionalment la diòcesi d’Eivissa és un trampolí" (s'ha de recordar que els dos anteriors bisbes han acabat dirigint diòcesis catalanes). La publicació electrònica es queixa que de nou "les consultes han estat una farsa i s’ha imposat el tràfic d’influències. De res han servit les opinions dels capellans de l'illa i dels fidels, ni els lligams pastorals entre Catalunya i les Illes Balears."
PerTribuna Catalana el candidat triat, funcionari diplomàtic del Vaticà, ha estat una de les peces clau de totes les decisions adoptades pel Vaticà els darrers anys per capgirar el tarannà de l’Església catalana, tot imposant les tesis més conservadores i espanyolistes. Home tèrbol, mai no ha dissimulat les seves profundes conviccions anticatalanes i antivalencianistes. S'atribueix directament a les seves maquinacions una influència decisiva en qüestions rellevants, com ara el nomenament de Josep Sáiz Meneses com a bisbe auxiliar de Barcelona o de Romà Casanova com a bisbe de Vic. De fet, el recent nomenat bisbe d’Eivissa no s'amagava dels seus tripijocs i presumia públicament de ser l’artífex d’aquests nomenaments.

Vicente Juan Segura

8 Comments:

Blogger Eivissa Confidencial said...

No tenim cap problema en reconèixer que ens sorprèn el coneixement de l'Església evissenca que té Tribuna Catalana, que hem de dir que és indubtablement superior al nostre.
En tot cas, Tribuna Catalana no és un mitjà d'afinitat religiosa. De fet està dirigit per una persona molt proxima a l'ERC de Carod, un dels partits més laics i laïcistes del país.
Per tant, la notícia apareix a Tribuna Catalana suposame que en funció de la seua inquietud pel "fet nacional". Una sensibilitat que efectivament, tot s'ha de dir, no hem apreciat mai a Diario de Ibiza.

28/1/05 3:37 p. m.  
Blogger Eivissa Confidencial said...

Efectivament, aquesta pàgina web va néixer principalment per difondre el 20% d'Eivissa que Diario de Ibiza es creu en el dret de fer veure que no existeix.

28/1/05 6:39 p. m.  
Blogger Eivissa Confidencial said...

Marianet,

Només volíem dir que la nostra raó d'existir principal és publicar allò que els altres no volen, no poden o no troben convenient publicar. No estam en condicions de fer judicis percentuals sobre la representativitat de determinades postures polítiques. Supòs que els diaris tampoc es plantegen la representativitat de les postures del GEN quan decideixen treure les seues denúncies en primera plana o com a breu a la 11.

Sobre ERC, probablement alguns dels nostres lectors en sabeu més que nosaltres. Però tot i així, crec que no es pot ignorar el caràcter de "menjacapellans" que sempre se'ls ha atribuït històricament.

29/1/05 3:31 p. m.  
Blogger Eivissa Confidencial said...

jordier:

A nosaltres ens interessa més el Diario que d'altres mitjans assumint que a) té més audiència real, b) té més capacitat d'influir en la informació dels altres mitjans. S'admet que podríem estar equivocats, però tanmateix tampoc no sóm estrictament un observatori de mitjans ni tenim la capacitat per seguir-los tots.

Sobre el GEN, quedi clar que el comentari no qüestionava la seua representativitat. Es preguntava quin era el criteri objectiu que feien servir els periodistes per decidir que la mateixa entitat, amb la mateixa representativitat, un dia mereix una portada i l'altre només un breu.

30/1/05 6:08 p. m.  
Blogger Eivissa Confidencial said...

Crec que és un error, excusable en una persona que no ens conegui des del principi, dir que només hem "tocat" Diario de Ibiza. Aquí han sortit informacions que no deixaven gaire bé El Mundo o Ultima Hora. Els comentaris sobre mitjans no escrits són molt més limitats perquè no tenim la possibilitat de utilitzar enllaços directes. Sempre podríem posar gravacions de video o so, per tal de mantenir el mateix standard de transparència, però això haurà d'esperar que tenguem més mitjans.
Però bé, potser no serà molt llarga l'espera, sobretot si el nombre de lectors segueix pujant al mateix ritme.

Sobre els temes que aquí es tracten o publiquen, podem assegurar-te Maria del Pilar, que ningú no pot dir que hàgim deixat de publicar res interessant i verificable que ens hagi arribat. De fet, només una vegada (ja fa temps) deixarem de publicar una cosa, que era absolutament impossible de verificar i que ni tan sols era un rumor sinó una acusació molt concreta.
En el cas dels comentaris, són oberts i lliures, amb els límits universals de la lliberat d'expressió (honor, intimitat, etc.).

PS: La referència de més amunt a Diario de Ibiza pareix feta sense venir al cas. La raó és que un servidor, que va escriure aquell missatge, entengué "es diari" enlloc de "es diaris". Coses que passen per fer servir un substantiu de nom propi!

31/1/05 12:09 a. m.  
Blogger Eivissa Confidencial said...

Els d'Eivissa Confidencial som tan o tan poc autocrítics que deixam que qualsevol critiqui tots i cadascun dels posts que escrivim.
És evident que aquí només hi escriuen comentaris quatre gats, de la mateixa forma que qui envia cartes al director als diaris són una part ínfima dels lectors i gairebé sempre els mateixos.
Per si t'interessa, la setmana passada (de dilluns a diumenge) varen entrar en aquest blog més de 600 persones diferents i es varen servir més de 5000 pàgines vistes segons el nostre comptador. Ara bé, la majoria d'ells no només no varen escriure cap comentari sinó que probablement també se'n deixaren bona part per llegir.

31/1/05 7:01 p. m.  
Blogger Eivissa Confidencial said...

Un parell d'aclariments:

El projecte va començar per un blog, a partir de la modèstia que no ens permetia assumir cap cost per posar-lo en marxa. A partir del nombre de visitants que hem aconseguit, potser podríem pensar en una cosa més ambiciosa i comercial. Però és obvi que tendria altres limitacions: Pens que guanyaríem credibilitat i perdríem llibertat.

- No és estrictament cert que els temes només els proposem nosaltres. A la pràctica rebem un fluxe important de missatges amb propostes i informacions al nostre e-mail (e-confidencial@terra.es), i et convidam a suggerir-nos temes si tens alguna idea.

- Cadascú manté el grau d'anonimat que creu convenient. No es pot negar, en qualsevol cas, que molta gent se sent més lliure així. Desgraciadament, Eivissa segueix funcionant de manera molt caciquil, com diu en "jordier".

Sobre el que diu al seu comentari:

No veig quin problema hi pot haver en què nosaltres coneguem la identitat de qui ens envia un e-mail, perquè sóm gelosos de l'anonimat de tots els nostres col·laboradors com de la nostra mateixa. En tot cas, hi ha qui ens envia e-mails anònims i evidentment, com en el cas de tots els comentaris que es pengen (tant si es tracta dusuaris registrats com no), no tenim manera de sebre qui és. Com a molt podríem saber l'adreça IP o el proveïdor d'internet que utilitzen si ho investigàssim. I això ja podeu pensar que és ben poca informació en un lloc en què tot passa per Telefonica, directament o no.

1/2/05 7:41 p. m.  
Blogger Eivissa Confidencial said...

Bé, això dels anuncis és cosa de Google, que són els amos de Blogspot.com. Nosaltres no tenim cap tipus de relació comercial ni d'altre tipus amb els anunciants que puguin aparèixer per aquí. Pel que sabem, el sistema és automàtic i posa anuncis per paraules clau. Com que aquí surten les paraules Eivissa i Ibiza, suposam que ens envia aquells anunciants que demanen sortir quan algú utilitza aquestes paraules clau.

3/2/05 8:11 p. m.  

Afegeix un comentari

<< Home