Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dilluns, de gener 10, 2005

Ridícul intent de desacreditar la BBC

Sens dubte és una mostra de bon instint periodístic l'article de Diario de Ibiza que qüestiona algunes afirmacions que es fan al reportatge de la BBC sobre la lluita contra les drogues a Eivissa. Però no deixa de ser un intent inútil d'atacar el mitjà de comunicació amb més prestigi i credibilitat a nivell internacional. De fet, potser el servei de vigilància duanera ha intervingut quantitats de droga importants després d'haver-se gravat el reportatge. Però l'afirmació que no es va detenir ningú en dos anys no és gratuïta: la confirma fins i tot un dirigent de l'agència estatal a Balears entrevistat al reportatge.
Tenint en compte que el reporter de la BBC ha pujat a bord d'una embarcació policial i ha gravat les seues activitats, ha entrevistat diversos agents i un dirigent, i el mateix delegat del govern a Eivissa, sembla una mica agosarat qüestionar les seues informacions. A més, és prou evident que el reportatge no s'ha gravat fa dos dies.
La hipocresia de les autoritats
En tot cas, preocupa la complicitat dels mitjans locals amb les autoritats que es preocupen únicament per la "imatge" de l'illa en clau turística, en comptes d'escandalitzar-se per les informacions difoses pel reportatge "Drugland" (terra de droga). Els qui l'han vist sencer confirmen que el panorama general que es transmet de la droga a l'illa és fidedigna al 99%, si bé ignora el circuit local (el llocs i formes en què els autòctons compren i consumeixen drogues, tant a l'estiu com a l'hivern). Si hom tengués interès en que decidíssim per nosaltres mateixos, haurien pogut posar un parell de links a les pàgines on s'explica que la policia d'Eivissa perd la guerra contra les drogues, o la història d'un reporter d'incògnit que intenta comprar una gran quantitat de droga. També hi ha una entrevista a un metge que conta la seua experiència amb els intoxicats per drogues a Eivissa. [Podeu trobar un traductor automàtic, per exemple, a Ya.com]
En tot cas, un link directe per veure el programa, es pot trobar en aquesta pàgina.