Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

divendres, de desembre 31, 2004

El Consell envia felicitacions monolingües

Cada any per aquests dies, les institucions malgasten quantitats de sous importants enviant felicitacions d'allò més sofisticades a tot qui està als seus mailings. Algunes de les enviades pel Consell tornen a mostrar el caràcter de la política lingüística del PP. Les targetes en qüestió no només no són bilingües, sinó que no inclouen ni el folclòric "molts anys i bons" en la nostra llengua.
No és cap novetat que la idea de bilingüisme de l'actual govern insular del PP és fer les coses només en castellà, cosa que vulnera (entre d'altres normatives) el propi Reglament de Normalització Lingüística del Consell l'article 15 del qual no pot ser més explícit: "Les revistes, les memòries, els cartells i la resta de publicacions del Consell Insular d'Eivissa i Formentera, publicades per ell mateix o com a coedició, així com tamabé les emissions de programes radiofònics o televisius patrocinats pel Consell s'han de fer en llengua catalana (...)".
Una bona demostració de tot això va ser el llibret informatiu sobre el Pla Territorial Insular (PTI) distribuit en premsa i que, a part de ser vergonyós per l'ús de fotos de camps bucòlics, figueres, parets de pedra, platges de postal, i tot allò que es destruirà, només utilitzava el català a la portada.


Fulletó desinformatiu sobre el PTI