Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dimarts, de setembre 21, 2004

"Un poder fàctic fàcilment reconeixible"

Aquesta frase la va fer servir José Maria Aznar per a referir-se als grup Prisa, el primer grup de comunicació espanyol - que va apostar obertament pel PSOE a les darreres eleccions. A Eivissa, vistes les dades de difusió dels diferents diaris, es podria dir que la frase és aplicable a Diario de Ibiza. Però només fins a cert punt. EL poder fàctic (en majúscules) aquí és un altre, i fins i tot Es Diari ha d'anar alerta amb el que l'afecta. Pareix que la crònica dels interessos del grup Matutes relacionats amb el PTI va tenir algun efecte secundari. Des d'aquell dia, el director del diari i almenys un articulista a sou del mateix han fet articles més o menys elogiosos sobre Matutes. I la filla/consellera ha tengut portada a tot color i entrevista aquest diumenge passat (el dia de més difusió de la premsa local).
Hi ha intensos rumors que diuen que el grup d'empreses de Matutes (a les qual també hom suma les institucinos governades pel PP) va amenaçar Diario de Ibiza amb retirar la publicitat del rotatiu si no s'aturaven les informacions crítiques envers Matutes i el seu entorn personal i polític. Segurament els imports econòmics no són en absolut negligibles.
Serà interessant veure si les contra-cròniques dels plens del Consell que sol fer l'autor de la notícia en qüestió (Joan Lluís Ferrer) deixen de tenir els tocs d'irreverència cap a la consellera super-mega-fashion que fins ara tenien. Sempre i quan segueixin sortint.