Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dimarts, d’agost 30, 2005

"Les discoteques no són el problema"

La frase és de l'editorial d'un diari, però resumeix molt bé el discurs oficial sobre qualsevol problema que sorgeix relacionat amb la nostra condició d'illa de la marxa. Les solucions, diuen, "no poden centrar-se únicament en les discoteques". Tampoc el problema de l'urbanisme són els especuladors. El problema, com sempre, és que Eivissa és una illa on mai no s'ha fet complir la llei. La culpa d'això és evidentment de les institucions públiques, de les autoritats, que no exerceixen les seues funcions.
Ara diuen que volen modificar els horaris de les discoteques per tal de "rompre el ritme de la marxa". La notícia, per a molts, és que sembla que existeixen ordenances municipals que regulen els horaris. Ningú sap exactament què diuen, perquè mai no s'han aplicat. Però deu ser ver que existeixen. La Plataforma "No Volem Autopistes" ha demanat tantes vegades que es compleixin els horaris que la sensació general era que no n'hi havia.
Caos circulatori per accedir a les discoteques
Els diaris van plens de "caos circulatori a Ses Salines", embussos causats pels experiments de Cala de Bou i Port des Torrent, o per obres executades en ple mes d'agost. En canvi, el col·lapse circulatori que es produeix per accedir a les discoteques només surt perquè una turista el cita en una d'aquestes entrevistes estiuenques. Ningú explica, per exemple, que les coes que es formen per arribar a Amnesia arriben pràcticament al segon cinturó de Vila, més o menys a l'hora en què la discoteca ha decidit que començaria a cobrar per entrar.
Les drogues, un dia i un altre
Des que va morir el jove turista degut a una intoxicació per drogues pràcticament no es parla de res més. Ara tothom descobreix que a Eivissa hi ha drogues i que això és un problema. Però les discoteques no són el problema. Encara que sovent els camells que venen dins les discoteques ho facin amb el consentiment dels responsables de les mateixes. Encara que a alguna discoteca es pugui pagar la cocaina, igual que el wiski, amb targeta de crèdit. La hipocreisa arriba a tal punt que en aquesta illa tothom sap que allà on els cartells de "Prohibit consumir drogues en aquest local" són més visibles és on més probable és que es vengui droga. Passa més o menys com amb els cartells que diuen "les senyoretes que casualment hi ha al local no tenen res a veure amb la direcció de l'establiment" que hi ha a les cases de putes.