Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dimecres, de juny 15, 2005

Es torna a parlar de la ruptura del Pacte

Coincidint amb la presentació de la nova marca d'Esquerra Unida-Els Verds , durant la qual es va parlar de pactes per a les properes eleccions, podem donar a conèixer algunes novetats sobre el futur del Pacte. Aquestes es produiren durant una reunió recent entre els tres partits que en formen part, incialment prevista per parlar del port. Durant aquesta reunió, un destacat dirigent de l'executiva del PSOE va informar EU i ERC que l'opció preferida en aquests moments per al 2007 era la d'anar en dos blocs: el PSOE tot sol i la resta de partits en coalició.
Aquesta estratègia ja es va aplicar a les eleccions generals del 2004, amb uns resultats favorables per als socialistes. En canvi, la valoració que es fa actualment de l'opció "Progressistes" és molt més complicada. Especialment per les dificultats que genera l'articulació d'aquesta opció després de les darrers trencadisses del Pacte, així com dels sorprenents resultats de les eleccions europees.
En relació amb el tema del port, ens consta que no es varen apropar posicions entre EU i PSOE. Aquests dos partits mantenen posicions cada vegada més divergents sobre l'actitud que ha de tenir l'Ajuntament sobre el projecte de fer una gran plataforma al costa del dic de Botafoc.